" Her yer en az bir defa görülmeyi hak ediyor "

BRUGGE / BELÇİKA


Belçika'ya yolu düşenlerin mutlaka gidip görmesi gereken yer neresidir sorusunun ilk yanıtı Brugge'dir. Bu Ortaçağın masalımsı şehri zaten birçok gezi yazısında “Ölmeden önce görülmesi gereken 100 yer” listesine banko giren bir şehir. Belçika'da nerede olursanız olun Brugge'e ulaşmak çok kolay. Biz Paris'ten özel otomobil ile gittik ama oraya her taraftan çok kolay ve kısa sürede tren ile ulaşmak mümkün.





Burada her tarafa yürüyerek ulaşmak mümkün. Zaten şehir çok güzel olmasına rağmen aslında bir o kadar da küçük. Bizim kaldığımız otel merkez tren istasyonunun yanındaki İbis oteldi ve oradan merkeze 10 dk.lık bir yürüyüş ile ulaştık. Kare şeklindeki bu küçük meydan kafelerle ve tarihi yapılarla çevrilmiş. Atlarla gezi turu yaptırmaya çalışan faytoncularda bir kenarda bekliyorlar. 

Meydana bakan binaların birisinin 2. katında çok güzel bir Cafe var. Orada ünlü Belçika birası Duvel içerek meydanı ve insanları izliyoruz.Buradan çektiğim fotoğraflardan bazıları...

Şehrin simgesi sayılan Belfort kulesi, Çan Kulesi veya Saat Kulesi olarak iki şekilde adlandırılıyormuş. 83 metre yüksekliğinde ve 366 basamakla çıkılabilen kulede 27 ton ağırlığında tam 47 adet çanı varmış.



Brugge'de beni asıl şaşırtan ve bir o kadar da çok sevdiğim kanalları oldu. Küçük bir Venedik halini andıran kanallar ve onun etrafındaki küçük evler  Brugge'de asıl görülmesi gereken yerler.Etrafta araba gürültüsü de olmayınca tam bir huzur cenneti haline gelmiş.
Brugge sokaklarında kaybolarak gezerken çektiğim fotoğraflardan bazıları. Zaten bir şehri en iyi gezmenin yolu da sokaklarında kaybolmaktan geçer...


Ben ki fotoğrafçılıkta hiçbir iddiam yoktur. Gezi notları gibi amatörce çekiyorum işte ama  manzara bu kadar güzel olunca fotoğraflarımda fena olmamış. Aferin bana :)

Gece manzarası da bir başka güzel. Ay'ın sudaki yansımasına dikkatinizi çekerim..


Tüm Avrupa'da olduğu gibi burada da çokça küçük restoranlar var. Burada içtiğim lokal bira sanırım ömrümde içtiğim en değişik bira oldu ( kötü demek istemedim :) ).. Şekerli,gazlı ilginç bir bira idi..Belçika'nın olmazsa olmazı midye.. Haa ben midye yemeyenler denim ama kızım çok güzel olduğunu söyledi...

2 gece kaldığımız Brugge'de ,bir günde burayı gezdiğimiz için ertesi gün Gent'e gezmeye gittik. İyiki de gitmişiz,orası da bir başka güzelmiş.. Orada buluşmak üzere..