" Her yer en az bir defa görülmeyi hak ediyor "

FLORANSA

floransa
  İtalya ve sanat ya da İtalya ve Mimari deyince akla ilk gelen ve en güzel şehir olan Floransa'dayız.Floransa Toskana bölgesinin başkentidir. Armo Nehri etrafına kurulu olan kent, İtalyan Rönesansının da doğum yeri olarak bilinir. Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi dünyaca ünlü sanatçıların yaşadığı şehir, Günümüzde yaklaşık yarım milyonluk nüfusa sahip,başta İtalya olmak üzere Avrupa'nın en turistik şehirlerinden biridir.
floransa












floransa
floransa
  Sanat eserleri görmeyi sevenler için,burası tam bir cennet.Floransa'da görülmesi gereken yerlerin başında,Floransa katedrali ( Cattedrale di Santa Maria del Fiore) gelmektedir. Kubbesi şehrin hemen her tarafından görülebilen bu Katedrale girişte ücretsiz.Dış kısmı pembe, beyaz ve yeşil mermerden yapılmıştır. İç kısmı ise oldukça sadedir. Katedralin mozaikleri kesinlikle görülmelidir. Katedralde dikkati çeken başka bir eser girişteki saattir. 15. yüzyılda Paolo Uccello tarafından günün 24 saatinin güneşin batışı ile sona erdiği ora italica’ya göre ayarlandığı saat günümüzde hala çalışmaktadır.
floransa
floransa
floransa










floransa
  Signoria Meydanı Floransa‘daki en önemli meydanlardan biridir. Meydanı zenginleştiren şey bölgedeki heykellerin zenginliğidir.Signoria Meydanında Vecchio Sarayı olarak da bilinen Floransa Belediye Binası da görülmelidir.Kale görünümündeki Palazzo Vecchio, 1302 yılında Arnolfo di Cambio tarafından tamamlanmış ve Orta Çağ görünümünü korumaktadır. 
floransa

floransa





floransa
  Ponte Vecchio ya da diğer adı ile Floransa Eski Köprü, Arno Nehri üstündeki en eski ve en ünlü köprüdür. Floransa’nın sembollerinden biri haline gelen köprü, Floransa’daki altı köprüden biridir. Uffizi ile Medici Sarayını birbirine bağlar.Köprünün üzerindeki dükkanlarda daha çok mücevher satan dükkanlar çoğunlukta. Benim aklımda Floransa deyince ilk gelen yer bu köprü ve etrafı olduğunu söylemem lazım. Zaten bir çoklarına göre Floransa'nın simgesi olarak bu köprü gösterilmektedir.






floransa
  Pitti Sarayı, sanat ve hazinelerin gösterildiği galerileri bünyesinde barındırıyor. Floransa’nın en büyük mimari yapısı olan Saray 1457 yılında Pitti ailesi için inşa edilmiş.Bu sarayı gezmek için en az yarım gün ayırmak gerekiyor. O kadar büyük yapılmış ki gez gez bitmiyor. Biz 2-3 saatimizi buraya ayırarak,hızlıca da olsa bir tur attık.
floransa

floransa

floransa
 Pitti Sarayını içerisindeki eserler kadar,gezip görmeye değer çok güzel bir arka bahçesi de var. Bahçeyi içerini, heykeller ve sanat eserleri ile açık hava müzesi haline getirmişler.
floransa

floransa

    Son olarak Floransa'da çekilmiş iki fotoğrafımı koymak istedim. Birincisi Pitti sarayında gemekten yorulmuş halim..Sarayın büyüklüğünü ve gezmesinin yoruculuğunu anlatmak için. İkincisi Venedik'e gitmek için Tren beklerken ki halim. Ne kadar soğuk olduğunu anlatmak için...
    İtalya'nın bir çok şehrini görmüş birisi olarak fikrimi merak edenlere söylemek isterim ki, Floransa bir tam gün ayırıp gezilebilecek büyüklükte bir şehir. Daha fazla zaman ayırmaya,yada sadece Floransa'yı görmek için Türkiye'den kalkıp gitmeye değmez. oralara gitmişken, bir gününüzü ayırırsanız da pişman olmazsınız...