" Her yer en az bir defa görülmeyi hak ediyor "

SANTİAGO DE COMPOSTELA - İSPANYA

santiago de compostela
  Birçok yeri gezmiş olmama şaşırmayanlar,burada da ne işin vardı diyebilirler. İnanın bende bilmiyorum. Tatil planı yaparken, THY nın üç kişi gidiş dönüş 750 tl ye direkt uçuşunu yakalayınca, zaten ruhumuzda maceraperestlik var, bir bakalım oralarda ne var diyerek,atlayıp gittik işte.
 Baştan söyleyeyim,gezmelere gitmeden önce,orada ne varmış,ne yenilir ne içilirmiş,nerede kalınırmış araştırması yaparım ama burası bana da süpriz bir yer oldu.
  Santiago,İspanya'nın kuzeyinde,Özerk bölge olan Galiçya'nın başkentidir. 2000 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmiştir. Santiago de Compostela'nın orta çağlardan kalmış merkezi UNESCO Dünya Mirasları İspanya listesine 1985'den itibaren dahil edilmiştir. Öyle kültürsüz,sıradan bir yere gittiğimizi düşünmeyin diye,bunları da paylaşıyorum :)
santiago de compostela
santiago de compostela
  Şehrin ana özelliği aslında burada bulunan kiliseden kaynaklanmaktadır.Burası Hristiyanların hacı oldukları kiliselerden birisidir. Ancak buranın ana özelliği buraya öyle araba ile,uçakla falan değil yürüyerek geliyorlar.İnanışlarına göre,Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. James- Aziz Yakup, 44 yılında Kudüs'te vefat ettikten sonra kalıntıları mucizevi bir şekilde bu bölgeye getirilmiş, bu kalıntılar 835 yılında Teodomiro adında bir piskopos tarafından, yıldızlar tarafından yönlendirilmesi sonucu keşfedilmiştir. Bundan dolayı, yıldızlar takımı Samanyolu'na İspanyolca "El Camino de Santiago" denir. Bu kelime de; yüzyıllardır hacıların St. James'i ziyaret için geldikleri haç yolu adına kullanılmaktadır.
  St.James'in küllerinin bulunduğuna inanılan bu yere küçük bir kilise yaptırılmış, daha sonra ise bugünkü hali ile, dünyanın en güzel ve heybetli yapılarından olan Santiago de Compostela Katedrali'ne dönüştürülmüştür. Santiago'nun 921 yılında haç merkezi olması ile birlikte, Kudüs ve Roma gibi Katolikler için en değerli yerlerden biri haline gelmiştir.
  El Camino de Santiago, -kutsal hac yolu - kısaca El Camino yolunun uzunluğu kişiden kişiye değişse de ortalama 760-800 km. Bunun nedeni ise yolun bir başlangıç noktasının olmaması. Kimisi evinin önünden başlaması gerektiğine inanırken, kimisi ise popüler hac yollarından birinden başlamayı uygun buluyor.Bu yolu yürüyerek alıp,Santiago'ya ulaşmanız gerekmekte.Ve her yıl bu şekilde 100.000 bin kişinin Santiago'ya geldiği bilinmektedir

santiago de compostela

santiago de compostela
 Burada, şehir merkezinde, kendinizi Ortaçağda hissediyorsunuz.Tarihi yapılar o kadar güzel korunmuş ki,yüz binlerin buraya gelmesine şaşırmamak gerekir.
santiago de compostela

santiago de compostela

santiago de compostela
  Santiago tren İstasyonu ve trendeki fotoğraflardan özellikle koymak istedim.Çünkü İspanya tarihinin en büyük tren kazası bu istasyonda meydana gelmişti.24 temmuz 2013 de yani bizim Bu tatili yapıp döndükten 1 ay sonra, 79 kişinin yaşamını yitirdiği kaza bu istasyonda meydana gelmişti. Ve bu istasyondan A Coruna'ya defalarca gidip gelmiştik.
santiago de compostela

santiago de compostela
   Neyse hüzünlendirmeden Galiçya muhabbetine geri dönelim.Burada En fazla tüketilen içki tabii ki yerel Galiçya birası. İçimi çok güzel.Bizde fırsat buldukça içtik.
santiago de compostela

   Orada iken kızımın telefonuna gelen güncellemeden sonra,bilgisayara bağlayıp bir şeyler yüklemesi gerekti.Yoksa telefonu çalışmaz oldu. Bunu gittiğimiz telefonculara anlatmak ne kadar oldu. İngilizce bilmiyorlar,( bende bilmiyorum ama olsun :) ) Çareyi google çeviri sayfasına yazıp,ispanyolca'ya çevirerek bulabildik.
santiago de compostela
  Havaalanında ki  hoş atık kutuları dikkatimi çekmişti..
santiago de compostela

  Bir gezmelere'miz daha sona ererken,tüm yorgunluğumuzla,uçağımızın kalkmasını bekleyen bizimkiler...