" Her yer en az bir defa görülmeyi hak ediyor "

ANNAPOLİS / MARYLAND


Washington'a gelince yakınlarda olan küçük kasabalardan birisini de görelim, Amerika hakkında daha sağlıklı bilgi sahibi olmamıza katkısı olur dedik. Haritaya şöyle bir baktık, 1 saatlik mesafede, Üstelik başka bir eyalete bağlı bir küçük bir şehir var. Annapolis'i sadece yakınlığı ama biraz da Okyanus kenarında olduğundan,deniz ürünleri yeme şansımız olabilir diye tercih ettik.

Biz küçük bir kasabadır diye gittik ama,oysa ki burası Maryland eyaletinin başkenti imiş. Olsun bizim gözümüze yine de bir başkent gibi değil de, küçük bir kasaba gibi geldi. Sahil boyu yatlar ve işlek bir ana caddesi var, hepsi o kadar.

Bizim küçük gördüğümüz bu şehir, kuruluşunun ilk yıllarından 1783-1784'de  ABD'nin geçici olarak başşehri  bile olduğunu öğrenince şaşırmadık değil. Üstelik ABD Deniz Harp Okulu bu şehirde imiş. Bizim evimizde Tuzla'da Deniz Harp Okulunun hemen yanında. Demek canımız ondan burayı çekmiş :)



Deniz kenarı boydan boya bizim marinalar gibi ama binlerce irili ufaklı tekne var. Üstelik biz gittiğimize orada yat fuarı da varmış,o yüzden daha bir kalabalık gibiydi.
İşlek cadde dediğim caddesi de burası Öyle insan seli kalabalık yok. Yolun iki tarafı sıra sıra dükkanlar ve toplasan 1 km etmeyecek bir cadde. Caddenin sonunda Maryland State House denilen, Annapolis'in başkent olduğunda kullanılmış bina mevcut.

Bu şehirden aklımda kalacak en güzel yer,yemek yediğimiz restoran olacaktır. Boatyard Bar&Gril adlı restoran, yemeklerinin lezzeti kadar,mekanın dekoru ile de akılda kalmayı hak ediyor. Kocaman bir restoran olmasına rağmen her tarafı ilginç yazı,resimler ile doldurulmuş. Boşuna değil o kadar dolu olması. Gittiğimizde masa boşalmasını bekleyenler vardı, biz de bir süre bekledik.
Sağdaki burada ünlü olan Yengeç keki. Bir çeşit bizim balık köftesinin yengeçten yapılmışı. Çok farklı bir yemek ortaya çıkarmışlar.

Son olarak burada çektiğimiz selfilerden iki tanesi ve restoran içecek menüsünün birisini paylaşarak, bu bana göre yine de küçük şehrin notlarına son veriyorum..