" Her yer en az bir defa görülmeyi hak ediyor "

GİRESUN

 Şebinkarahisar / Giresun















Zamanında Giresun'un bağlı olduğu il iken sonradan tersi olmuş. Ama zaten buranın Giresun ile bu ilişki dışında pek alakası yok. Giresun'a uzaklığı 130 km, 2.5 saat sürüyor. O yüzden buraya gelenler Erzincan tarafından geliyormuş. Doğası, coğrafyası, kültürü bambaşka. Valla ben bozkırın içinde küçük bir yer beklerken şaşırdım.
Kalesi ünlü, çıkması yorucu ama çıkmaya değiyor. Meryem Ana manastırı var, bence Trabzon'dakinden büyük bile olabilir ama burasıda bizimkilerin restorasyon faciasından payını almış. Tarihi camileri, eski çeşmeleri bol bir yer.













Tamzara köyü Rahşan Ecevit'in köyüymüş, güzel bir köy. Orada akıl suyu var, içen daha akıllı oluyormuş, içtik bakalım, bekliyoruz. Ayrıca Kemal Tahir, Aziz Nesin, Ara Güler Şebinkarahisar'lıymış. Gerçi burada kısaca Şebin'li diyorlar.
Karavanla konaklamak için özel bir yer yok. Buralar kamp yapmak değil de, konaklayıp geçmelik olduğu için gözünüzün kestirdiği yere park edip kalıyorsunuz. Biz merkezde, taksi durağının yanında, köy minibüslerinin kalktığı yerde geceledik. Güvenlik endişesi yok. Başka da bir şey yok zaten..


KÜMBET YAYLASI

Sanırım Giresun'un en bilinen yaylası burasıdır. Yayla 1600 mt. Yükseklikte, Giresun şehir merkezine 60 km, Ordu-Giresun Havalimanına 85 km. mesafededir. Yol asfalttır ve yol boyunca birçok yeme-içme tesisleri , tarihi ve kültürel yapılar, her mevsim değişen bitki örtüsünün yaratmış olduğu muhteşem güzellikteki manzaralar oldukça etkileyicidir. Yine de yaz ayları gidilmesini tavsiye ederim. Karavan Park yok ama karavanı gözünüzü kestirdiğiniz herhangi bir yere rahatlıkla park edebilirsiniz. Fazla söze gerek yok, söz fotoğraflarda..